Breaking News:

Kunci Jawaban

KUNCI JAWABAN Latihan UAS & PAS Bahasa Inggris 8 SMP, The First Place The Writer Visited In Paris

Adik-adik, ayo kita pelajari dan cermati mengenai soal dan kunci jawaban latihan UAS dan PAS pelajaran Bahasa Inggris kelas 8 SMP

Freepik
Ilustrasi Perancis - soal dan kunci jawaban latihan UAS dan PAS pelajaran Bahasa Inggris kelas 8 SMP 

16. What is the story about?
a. Malin Kundang
b. Bawang Putih & Bawang Merah
c. Sangkuriang
d. Tangkuban Perahu

17. What kind of text the story above?
a. Recount
b. Descriptive
c. Procedure
d. Narrative

18. Who is Bawang Merah?
a. Bawang Putih’s mother
b. Bawang Putih’s step sister
c. The old woman
d. The pumpkin’s owner

19. Who gave the clothes back to Bawang Putih
a. The old woman
b. Bawang merah
c. Her Step mother
d. River

20. Why were Bawang Merah and mother screaming?
a. They found jewelries
b. Mother’s clothes fell down to the river
c. Both of them realized their mistakes
d. There were a lot of snakes inside the pumpkin

21. Why did Bawang Merah and mother say apologize to Bawang Putih?
a. They found jewelries
b. Mother’s clothes fell down to the river
c. Both of them realized their mistakes
d. There were a lot of snakes inside the pumpkin

Last week I .......(1) my grandmother’s house. I .......(2) public transportation to reach the house. On the trip, I .......(3) so many beautiful scenery there. My grandmother greet me, when I ......(4) her house. She looked so glad. She .....(5) me her delicious food, then we...........(6) together.

10. The suitable word for number 1 is...
a. go to
b. goes to
c. went to
d. gone to

11. The suitable word for number 2 is...
a. Took
b. Take
c. Taken
d. Takked

12. The suitable word for number 3 is...
a. See
b. Seen
c. Saw
d. Sawed

13. The suitable word for number 4 is...
a. Came
b. Come
c. Comed
d. Coming

14. The suitable word for number 5 is...
a. Give
b. Gift
c. Given
d. Gave

15. The suitable word for number 6 is...
a. Eat
b. Eated
c. Ate
d. Eating

Read the text to answer question number 37 to 40
When I was in elementary school, I really loved football. Every Saturday afternoon I
practiced in school field with my team and my coach. They were strong and smart players.
The coach was couching very discipline. He would grounded anyone who came late and not
obey the team rules.

37. When did the writer really love football?
a. When he was in elementary school
b. Every Saturday afternoon
c. When he came late and not obey the team rules
d. When he was in junior high school

38. Where the writer used to play football
a. In stadium
b. In the sport hall
c. In his own field
d. In a school field

39. How was the couch couching him?
a. Strong
b. Smart
c. Discipline
d. Lazy

40. The coach grounded players because they.....
a. Smart
b. Come late
c. Smart
d. Play footbal

Complete the conversation bellow using one of the best choices

A : Hi, buddy.
B : oh hi!
A : Have you ever watched Laskar Pelangi?
B : Yes, I have
A : ..............................that movie?
B : I think it was so amazing movie

22.
a. I don’t think so
b. Can I have
c. What do you think of
d. Can you

A : Jimmy, ...................your cell phone’s number please?
B : Of Course!

23.
a. I don’t think so
b. Can I have
c. What do you think of
d. Can you
A : I think she is very strong girl
B : ............................., because somebody told me that she was crying

24.
a. I don’t think so
b. Can I have
c. What do you think of
d. Can you
A : Oh No! I forget to bring my pen
..................land me your pen, please?
B : Sure!

25.
a. I don’t think so
b. Can I have
c. What do you think of
d. Can you

A: excuse me, ............where the barber shop?
B: yes just go straight down this road, the barbershop is on the right side

26.
a. Do you know
b. This is Indah Speaking
c. What’s wrong
d. Do you agree

A: Listen! After the class we will go for a play. ..............?
B: That’s a good idea, I agree with you

27.
a. Do you know
b. This is Indah Speaking
c. What’s wrong
d. Do you agree

A: Hello!............................ May I speak to Andree ?
B: I’m sorry, he has just gone out.

28.
a. Do you know
b. This is Indah Speaking
c. What’s wrong
d. Do you agree

A: Hi, you are different today, tell me..............?
B: My hand, it is hurt.

29.
a. Do you know
b. This is Indah Speaking
c. What’s wrong
d. Do you agree

A: .....(30), Toni!
B: Oh hi! Rina, how are you?
A: Fine, how about you?
B: I’m fine too
A: Where do you live now Toni?
B: I live here, at that house.
. ................(31)why are you here?
A: I’m going to my friend’s house near from here.
B: Really? So can you come to my house first?
A: Oh, sorry Toni I can’t, she is waiting me. And I have to go now.
B: It’s ok! Come to my house when you have a time.
A: Yes I will. .......(32)Toni.
B: Bye Rina!

30.
a. Hi
b. Good bye
c. By the way
d. Please

31.
a. Hi
b. Good bye
c. By the way
d. Please

32.
a. Hi
b. Good bye
c. By the way
d. Please

33. ...............car does your father have?
a. How many
b. When
c. Where are
d. How much

34. She ...................... some food when I saw her
a. Is
b. Are eating
c. Were eating
d. Was eating

35. They ....................to the school together yesterday.
a. Are
b. Went
c. Go
d. Were

36. You ..............come at the party, because it will make you happy.
a. Are
b. Were
c. Should
d. Could

>>> KUNCI JAWABAN

A. Pilihan Ganda

1. C

2. C

3. D

4. B

5. D

6. B

7. A

8. A

9. B

10. C

11. A

12. C

13. A

14. D

15. C

16. B

17. D

18. B

19. A

20. D

21. C

22. C

23. B

24. A

25. D

26. A

27. D

28. B

29. C

30. A

31. C

32. B

33. A

34. D

35. B

36. C

37. A

38. D

*Disclaimer: Soal dan jawaban di atas hanyalah sebagai panduan untuk belajar menghadapi UAS atau PAS.

(Tribun Pontianak/Dhita Mutiasari)

#kuncijawaban #sekolah #matapelajaran

Ikuti kami di
Editor: Talitha Desena
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2021 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved