Breaking News:

Kunci Jawaban

KUNCI JAWABAN Latihan UAS & PAS Bahasa Inggris 11 SMA, What Do You Think About Our Food Cleanliness?

Mari kita mengerjakan soal-soal berikut ini tentang soal dan kunci jawaban latihan UAS dan PAS pelajaran Bahasa Inggris kelas 11

Editor: Talitha Desena
freepik.com
Ilustrasi makanan bersih - soal dan kunci jawaban latihan UAS dan PAS pelajaran Bahasa Inggris kelas 11 

50. Write a sentence that uses a noun phrase ……
Answer:
- a big banana
- the old house
- some angry people

*SOAL PILIHAN GANDA

Choose the best answer by crossing (x) a, b, c, d, or e!

No. 5 to 9 refer to the text below.

Taking care of the keyboard
 The keyboard is a roburts device used for inputting data on to your computer. As you type in information small letters are sent via the cable to the inside of the machine where they are organized into the words that you see. Keep your cable straight.
 It is important that the keyboard cable has no kinks or that no object is placed on the cable to restrict the flow of letters to the machine. Care also must be taken that letters with sharp point do not become snared in the cable.
 X’s and Z’s are the most common letters to be snared, and the result will be words appearing on the screen with these letters missing. O’s and D’s move the easiest through the cable.
To best take care of your keyboard cable stretch it out and straighten the kinks frequently. Letters are snared most frequently where the cable enters the machine, so be sure to straighten that section of cable on a weekly basis.
 Be aware that any spelling mistakes may be the result of letters stuck in the cable rather than dyslexic fingers. Letters caught in the cable decay away quickly once the machine is turned off, so no lasting damage occurs in the buildup of snared letters.
5. The description of in the script includes ….
a. selling your keyboard
b. cleaning your keyboard
c. washing your keyboard
d. none of the options are correct
e. all of the options are correct
Answer: d

6. What does the writer compared keyboard with?
a. small machine
b. tools
c. group of small letters
d. robust device
e. hardware
Answer: d
Pembahasan: terdapat pada paragrap pertama, kalimat pertama

7. The most common letters to be snared are ….
a. X and W
b. X and A
c. X and Z
d. Z and A
e. A and X
Answer: c
Pembahasan: terdapat pada paragraph ketiga, kalimat pertama

8. To take care of your keyboard cable you should ….
a. straighten the kinks frequently
b. stretch the cable rarely
c. rolled the cable
d. let decay cable in use
e. none of the options are correct
Answer: a
Pembahasan: terdapat pada paragraf ketiga, kalimat ketiga

9. Keyboard needs to be cleaned so that ….
a. dirt move away
b. keyboard works slowly
c. dirt and grit spread away
d. it smell good
e. none of the options are correct
Answer: a

No. 1 to 4 refer to the text below

 A major affective factor in second or subsequent language literacy development is age. As mentioned above, most learners in literate societies begin their formal literacy education in their first language when they start school at about the age of five. However, most second language learners do not begin to learn literacy in a second language until they are older than this (Hammond & Derewianka 1999,p.30). some may be studying a second language at school or university while living in their own culture. Others may have migrated to a new culture where they must learn a second language in order to participate in the adopted society.
1. The passage above is … text.
a. narrative
b. exposition
c. recount
d. news report
e. none of the options are correct
Answer: b

2. What is a major factor in learning second language to language literacy according to the writer?
a. intelligence
b. address
c. habits
d. age
e. experience
Answer: d
Pembahasan: tentang hal ini terdapat pada kalimat pertama

3. Some may be studying a second language at second or university while living in their own culture. The statement above is ….
a. a supporting idea to the writer point of view
b. a thesis the writer expresses for his/her point of view
c. an opposite ideas to counter his/her ideas
d. a theme the writer uses to support his/her ideas
e. none of the options are correct
Answer: a

4. Why does the writer mention the name Hammond & Derewianka in his/her writing?
a. To show that s/he reads more books
b. To tell readers that s/he has read the books
c. To mention the reader that s/he they are his/her friends
d. S/he wants to describe more facts about his/her ideas
e. S/he wants to support his/her point of view by quoting other ideas
Answer: e

No. 10 to 15 refer to the text below.

Location and habitat
The Giant Austarlian Cuttlefish (Sepia apama) is found in waters from less than a metre deep to probably around 100 m off Southern and eastern Australia.
Description
Australian Giant Cuttlefish (a solitary creature) is by far the biggest type of cuttlefish growing up to a length of 1 meter and up to 3 kg. They have a big flat broad head with 2 large eyes with 8 tentacles (arms) and 2extendable feeding tentacles emerging from this head. The 2 feeding tentacles which are used for feeding retract into pouches between the bases of the third and fourth arm pairs. Along their sides they have thin fins.
It breathes like fish through gils.
Internally they have a spongy chalk like internal shell (cuttlebone) whice gives the body its shape. The cuttlefish has three hearts, which pumps blue blood

Movement 
Slow movement is obtained by using its thin fins located along their sides. Propulsion is increased by using jets of water squirted out from a funnel. Australian Giant Cuttlefish swim eith their tentacles close to their body, and cuttlefish regulate their buoyancy by pumping water in and out of the gas filled cuttlebone to change the volume (and thus buoyancy) of the gas to enable them to maintain the depth they wish.

Defense
Cuttlefish have the ability to change their colour to match their background, even the texture of its skin to be more like sand or seaweed and can push up fingers of soft skin to impersonate the shape of seaweeds or rubble.
They can also eject ink from ank ink sack just like an octopus to confus and disorientate enemies so it can escape.

Feeding 
They actively forage amongst seaweeds and sea grasses catshing shrimp, fish, prawns, crabs and other crustaceans. They use their 2 extendable feeding tentacles to snatch their catch, which is then mashed up by a hard “beak” (jaws).

Breeding
Individuals breed from April to July. This is the time they come closer to the surface and thus can be observed A courting and mateship dance ends up with the male and female entwining their tentacles together. The eggs (hundreds)are then laid a short time later often in litle coral caves or on rocky reefs further south. The eggs take a couple of months to hatch.

10. The passage above is … text.
a. narrative
b. exposition
c. recount
d. news report
e. report of information
Answer: e

11. To which depth of water can a giant cuttlefish live?
a. 450 meters
b. 350 meters
c. 250 meters
d. 150 meters
e. 100 meters
Answer: e
Pembahasan: terdapat pada paragraf pertama

12. To which part of information criteria can you find about the weight of this giant cuttlefish?
a. habitat and location
b. breeding
c. feeding
d. description
e. movement
Answer: d

13. The following times that are suitable for breeding of giant cuttlefish is ….
a. June
b. August
c. September
d. October
e. November
Answer: a
Pembahasan: terdapat pada paragraf terakhir

14. This food is common for giant cuttlefish, except ….
a. seaweeds
b. sea grasses
c. mud
d. shrimp
e. crabs
Answer: c
Pembahasan: terdapat pada paragraf kelima

15. The passages above is best read for astudent of ….
a. Kindergarten
b. High school, science department
c. High school, technicaldepartment
d. High school, social department
e. None of the options are correct
Answer: b

22. Sandy : So, what do you think about our food cleanliness?
      Tuty   : That’s ok, but I think we need to imporove the quality.
The underlined expression is used for expressing ….
a. closing discussion
b. opening a discussion
c. asking for input
d. clarifying ideas
e. giving order
Answer: c
Pembahasan: kalimat pada soal yagn digarisbawahi merupakan ungkapan untuk meminta pendapat/masukan

23. Sam  : I agree with you, but what I am trying to say is that we need to strengthen the class discipline.
      Joe    : Hmm, that’s a good idea.
The underlined expression is used to ….
a. closing discussion
b. opening a discussion
c.asking for input
d. clarifying ideas
e. showing pain
Answer: d

24. Arman  : Well, we need to buy new sport equipment. They are all out of date already.
      Director: Hmm … that sounds like a good idea.
The underlined expression is used to ….
a. clarifying ideas
b. asking for clarification
c. interrupting politely
d. responding to idea/opinion
e. showing pleasure
Answer: a

25. Duka  : Iwant to marry her soon.
      Anna  : Sorry, what was that again?
The underlined expression is used to ….
a. asking for clarification
b. clarification
c. interrupting politely
d. responding to idea/opinion
e. satisfying
Answer: a

26. Sofyan  : Excuse me sir, Do you mind I have some question first?
     Teacher  : No, not at all, …. Please ….
The underlined expression is used to ….
a. interrupting politely
b. asking for clarification
c. asking for questions
d. responding to idea/opinion
e. suggestion
Answer: c

27. Tourist  : Wow … what a wonderful key holder!
                      How did you make it?
      Seller    : Oh, I’II explain later, but do you want to buy it?
The expression underlined is used to say ….
a. asking for opinion
b. giving instruction
c. starting out
d. asking for intructions
e. disagreement
Answer: c

28. Old man    : Excuse me sir, do you know the nearest post office around here?
      Policemen : Sure, first, turn left of this block then go straight about one hundred metres. And the post office is on the right. You can’t miss it.
The underlined expression is used to say ….
a. asking for opinion
b. giving instruction; sequencing
c. starting out
d. asking for instructions
e. giving order
Answer: b
Pembahasan: ungkapan pada soal yang digarisbawahi merupakan sebuah instruksi (pemberian petunjuk)

29. Anton  : Well, the first step is boils the water. The next step, pour the powder into the water and don’t            forget to ….
      Santo   : All right, let me remember from beginning, first ….
The underlined expression is used to say ….
a. continuing
b. starting out
c. giving introduction
d. asking for instructions
e. agreement
Answer: a

30. Which expression below is to express satisfying?
a. I am bored, I need something satisfying .
b. All want the eats doesn’t satisfy his starve.
c. I am really satisfied with your work.
d. At first, spell your name then me your phone numbers.
e. I am dissatisfied.
Answer: c
Pembahasan: kalimat c adalah kalimat yang menunjukkan rasa puas

No. 16 to 20 refer to the text below

Zenit beats Manchester United to win Super Cup

Zenit St. Petersburg beat Manchester United 2-1 to win the European super Cup for the first time on Friday. The match pitted the Champions League winner against the UEFA cup champ from Russia, which led 2-0 then held on.
 

Pavel Pogrebnyak put Zenit ahead a minute before halt-time from close range after Igor Denisov flicked on a corner from Alejandro Dominguez. Danny, signed for a Russian record euro 30 million (US$44 million) from Dinamo Moscow, added the second goal in the 59th when he drifted past two defenders and beat goalkeeper Edwin Van der Sar with a low shot.
 

Nemanja Vidic pulled a goal back in the 73rd after good work by Carlos Tevez down the left, and substitute Jhon O’Shea almost equalized for United in the 88th when his header has tipped over by goalkeeper Vyacheslav Malafeev. United midfielder Paul Scholes was shown a second yellow card and sent off in injury time for punching the ball into the net.

16. The passage above is … text.
a. narrative
b. exposition
c. recount
d. news report
e. report of information
Answer: d
Pembahasan: teks Zenit beats Manchester United to win Super cup adalah sebuah news report.

17. Zenith first position on super cup is ….
a. for the first times
b. for the fifth times
c. for the second times
d. for the tenth times
e. for the third times
Answer: a
Pembahasan: terdapat pada paragraf pertama, kalimat pertama

18. Who made the first score for Zenith?
a. Igor Denisov
b. Pavel Pogrebnyak
c. Alejandro Dominguez
d. Carlos Tevez
e. Danny
Answer: b
Pembahasan: terdapat pada paragraf kedua, kalimat pertama

19. The goal back MU was the assist of ….
a. John O’shea
b. Carlos Tevez
c. Paul Scholes
d. Nemanja Vidic
e. None of the options
Answer: b

20. Who wrote news?
a. Mu press released officer
b. Zenith press released officer
c. Jerome Pugmire
d. The Associated Press
e. None of the options are correct
Answer: c

21. Andi : To begin with our discussion today,
     Let’s have a look on Kompas today’s headlines.
      Mita : Yeah, That’s right.
The underlined expression is used to express ….
a. closing discussion
b. opening a discussion
c. asking for input
d. clarifying ideas
e. offering thing
Answer: b
Pembahasan: ungkapan pada soal yang digarisbawahi merupakan pembukaan pada sebuah diskusi

31. I thanked the women … helped her
a. who
b. whose
c. whom
d. which
e. where
Answer: a

32. The book …. Is on the table is mine
a. who
b. whose
c. whom
d. which
e. where
Answer: d

33. The movie …. Saw last night wasn’t very good.
a. whom
b. where
c. that
d. whose
e. who
Answer: c

34. I know the man … bicycle was stolen.
a. where
b. whose
c. who
d. that
e. which
Answer: b

35. I’II never forget the day … I met you.
a. where
b. whose
c. when
d. which
e. who
Answer: c
Pembahasan: when merupakan keterangan tentang waktu

36. The building … he live is very old.
a. who

b. whose
c. when
d. where
e. whom
Answer: d
Pembahasan: where merupakan keterangan tentang tempat

37. She is the woman … I told you.
a. whom
b. whose
c. where
d. when
e. which
Answer: a

38. Mr. Catt has a painting … valve is cheap.
a. whom
b. whose
c. where
d. that
e. when
Answer: b

39. The student …. Composition I read writes well
a. whom
b. when
c. where
d. whose
e. who
Answer: d

40. The scientist … we ment yesterday is well-known for her research.
a. whom
b. where
c. when
d. whose
e. which
Answer: a

*Disclaimer: Soal dan jawaban di atas hanyalah sebagai panduan untuk belajar menghadapi UAS, UKK atau PAS.

(Tribun Pontianak/Dhita Mutiasari)

Sebagian artikel ini telah tayang di Tribun Pontianak dengan judul SOAL UAS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA / SMK Semester 2 Tahun 2021, Kunci Jawaban Pilihan Ganda Essay

#kuncijawaban 

Baca Berita tentang Kunci Jawaban lainnya di sini

KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2023 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved