Kunci Jawaban
20 Soal & Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 11 SMA Semester 2: How Does the Song MakeYou Feel?
20 latihan soal & kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas 11 SMA semester genap: If I can see it, then I can do it. How does the song make you feel? hope.
Editor: Tim TribunNewsmaker

7. What does the first paragraph talk about?
A. Theodore’s parent promise
B. Theodore’s dream in the future
C. Theodore’s achievement
D. Theodore’s activity
E. Theodore’s expectation
Jawaban: C
8. The word “they” in the 2nd paragraph refers to?
A. Tara
B. Theodore
C. Theodore’s aunt
D. Theodore’s parent
E. Tara’s parent
Jawaban: D
Question No 9 to 11!
I Believe I can Fly
(R Kelly)
I used to think that I could not go on
And life was nothing but an awful song
But now I know the meaning of true love
I’m leaning on the everlasting arms
If I can see it, then I can do it
If I just believe it, there’s nothing to it
I believe I can fly
I believe I can touch the sky
I think about it every night and day
Spread my wings and fly away
I believe I can soar
I see me running through that open door
I believe I can fly
I believe I can fly
I believe I can fly….
9. How does the song make you feel?
A. Heavy hearted
B. Gloomy
C. Discontented
D. Hope
E. Upset
Jawaban: D
10. How is the life journey of the “I” character as represented by the song “I Believe I can Fly – R Kelly”?
A. Waking up from a long sleep
B. Rising up from despair
C. Dream come true
D. Long and windy road
E. The flying bird
Jawaban: B
11. What is the word “awful” best replaced by?
A. Awesome
B. Horrible
C. Amazing
D. Love
E. Beautiful
Jawaban: B
Question No 12 to 13!
A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love purpose hard to find
While I recall all the words you spoke to me
Can ‘t help but wish that I was there
Back where I’d love to be, oh yeah
Dear God the only thing I ask of you is to hold
her when I’m not around
When I’m much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her
And now I wish I’d stayed
‘Cause I’m lonely and I’m tired
I’m missing you again oh no
Once again
12. “A lonely road crossed another cold state line.” The underlined word similar with ……
A. police
B. country
C. place
D. formed
E. break
Jawaban: B
13. “We all need that person who can be true to you.” The underlined word antonym of…..
A. hold
B. lead
C. crossed
D. lie
E. break
Jawaban: D
Question No 14 to 15!
THE TIME OF MY LIFE
Artist: David Cook
I’ve been waiting for my dream’s
To turn into something I could believe in
And looking for that magic rainbow
On the horizon, I couldn’t see it
Until I let go, gave it to love
Watched all the bitterness burn
Now I’m coming alive, body and soul
Feeling my world start to turn
And I’ll taste every moment and live it out loud
I know this is the time, this is the time to be
More than a name or a face in the crowd
I know this is the time, this is the time of my life
The time of my life
Holding onto things that vanished
Into the air, left me in pieces
But now I’m rising from the ashes
Finding my wings and all that l needed
Was there along, with in my reach
As close as the beat of my heart
And now I’m out on the edge of forever
Ready to run
Keeping my feet on the ground, Arms open wide
Facing the sun
14. From the first verse, we know that…..
A. He give up on his dream
B. He look for his past memory
C. He wants something magic happened in his life
D. He couldn’t turn back his time to reach his dream
E. He believes in his dream, but it hasn’t come true
Jawaban: C
15. What is the message of the song?
A. We should not give up
B. We can’t turn back the time
C. We still have a chance to change
D. We should be ready for facing our life
E. Life can be good, but sometimes can be bad
Jawaban: D
Question No 16 to 18!
25th February 2022
Jend. A. Yani Street Jakarta
Dear Brownie,
Cindy, I am sorry to hear about your loss. I knew your father was ill, for your sister told me several weeks ago. However, as he at that time did not seem to think the illness was very serious, the news of your father’s pass came to me as a shock.
I am really sorry to hear that. May he get a beautiful place up there. I know you will feel it deeply, for you always thought so much of your father and loved her so truly.
I feel it also as a personal loss to me, for your father was always very kind to me. His death must be a terrible grief to your mother, too. Please assure her of my sincere sympathy.
Words, I know, are poor comforters. “The heart knows its own sorrow”, and in such sorrows we are always alone. However, it is not mere words when I say that I feel with you in your sorrow.
Your sincere friend,
Cindy
16. What is the possible relation between the sender and the recipient?
A. relatives
B. employers
C. friend
D. siblings
E. Employees
Jawaban: C
17. From the letter you know that ….
A. Brownie’s father was not ill before her death
B. Cindy sent letter to Brownie several weeks ago
C. Cindy was very sorrowful to send the letter to his father
D. Cindy had known Brownie’s father before
E. Brownie is the only child in his family
Jawaban: D
18. The letter tells us about …..
A. Cindy’s lose her father
B. Cindy’s sick
C. Cindy’s plan for her father
D. Cindy’s lose her mother
E. Cindy’s lose her sister
Jawaban: A
19. They translated some French old documents last week. What is the passive form of this sentence?
A. Some French old documents are translated by them last week.
B. Some French old documents have been translated by them last week.
C. Some French old documents were being translated by them last week.
D. Some French old documents were translated by them last week.
E. Some French old documents been translated by them last week.
Jawaban: D
20. The important email has been sent by my assistant. What is the active form of this sentence?
A. My assistant was sending the important email
B. My assistant sends the important email
C. My assistant is sending the important email
D. My assistant has been sending the important email
E. My assistant has sent the important email
Jawaban: E
Sumber: Tribun Pontianak
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 3 Halaman 135 Menurutmu, Mengapa Nina Melangkah Lebih Cepat? |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Informatika Kelas 7 Halaman 164 Manfaat Terbentuknya Ruang Publik Virtual Ialah |
![]() |
---|
Jawaban PAI Kelas 12 Halaman 109 111 Perhatikan Ungkapan Inspiratif Jelaskan Makna yang Terkandung |
![]() |
---|
Kunci Jawaban PJOK Kelas 5 Halaman 110 Apakah Pernah Melakukan Aktivitas Fisik Rutin di Luar PJOK? |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 2 Halaman 124 Apa Peribahasa yang Tepat untuk Teks Tersebut? |
![]() |
---|