Kunci Jawaban
50 Soal & Kunci Jawaban Ujian Sekolah Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs 2024, Cooking Noodles
50 contoh soal dan kunci jawaban Ujian Sekolah Bahasa Inggris kelas 9 SMP/MTs 2024, bagian pilihan ganda
Editor: Talitha Desena
11. The announcement mainly informs about...
A. activities that should be finished in the SMP
B. extracurricular policy in the SMP
C. extracurricular uniform that it used
D. the students who want to join the extracurricular
Jawaban: B
12. What can we conclude from the text?
A. The activities are done in 3 hours
B. There are seven extracurricular activities
C. Announcement is for the principal
D. The student are forbidden to wear extracurricular uniform
Jawaban: A
13. How can the students get the information?
A. The information is from the principal
B. They have to read the principal letter
C. Teachers will inform them
D. They have to come in Saturday
Jawaban: C
Text for number 14-16
To: Farah Kuin
From: Azzam Arya
Subject: Teacher Temporary Substitution
Dear Mrs. Farah,
While I am going to Jakarta for the National Teacher Training, I need you to be my substitute and handle the classroom.
The student will have semester test on the end of May. You have to prepare them to be ready for it by giving many exercises.
Don't forget to come to the classroom earlier and don't come late because the students usually complain about it. I trust you because you are the best English teacher in the school beside me.
Thank you.
Mr. Azzam
14. Why does Mr Azzam send the email?
A. Because Mr Azzam is having a vacation in Jakarta
B. Because Mr Azzam wants Mrs Farah to substitute his teach
C. Because Mrs Farah trusts her skills as the best English teacher
D. Because the students are going to have less exercises
Jawaban: B
15. What will happen in May?
A. The National Teacher Training
B. The school's semester exam
C. Mr Azzam going to Jakarta
D. The time when Mrs. Farah begins the substitution
Jawaban: B
16. What will Mrs Farah probably do after reading the email?
A. Talk to the students
B. Go to Jakarta
C. Teach in Mr Azzam's class
D. Prepare for the test
Jawaban: C
For questions 17-19
Choose the most suitable words for the numbered blanks.
People must keep good friendship. We must have good relationship to one another.
Young and old people need many good friends in praying, studying, and working.
Good friends will help you when you get a (17).... They will be glad if you are happy.
They will be sad if you are gloomy.
There are some advantages of having friends; you are not necessary to be afraid.
You are not alone (18).... you have friend. You are not necessary to worry something because you have friends.
They will help you through your turbulence time. They won't be running away just because you are down.
That's why, it is very crucial to have such good, even, best friend in your life. Good friends will empower you to be a good person.
The bad friends are otherwise. So be careful in (19)..... your friends.
17.
A. difficult
B. difficulty
C. prize
D. prizely
Jawaban: B
18.
A. and
B. because
C. as well as
D. therefore
Jawaban: B
19.
A. choose
B. being
C. choosing
D. talked
Jawaban: C
20. Put the word into the correct order!
exhibition (1) - to (2) - to (3) - we (4) - tomorrow (5) - go (6) - computer (7) - going (8) - are (9)
The best arrangement of these words is.....
A. 4-9-8-2-6-7-1-3-5
B. 4-9-8-2-6-3-7-1-5
C. 4-9-2-6-3-8-7-1-5
D. 4-6-9-8-2-3-7-1-5
Jawaban: B
Baca juga: Soal & Kunci Jawaban PKN Kelas 11 Halaman 170 171: Jelaskan Macam-macam Sengketa Internasional

21. How many steps should we follow to make a good paper boat or hat as mentioned in the text?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6
Jawaban: C
22. How many times do we have to fold the paper?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
Jawaban: C
23. “Finally, open the middle and turn it inside out to make a boat. If you want to make a hat, flip it over and wear it.”
The underlined word could be best replaced with the word …
A. Perform
B. Create
C. Design
D. Have
Jawaban: B
24. Rian : Where are Diana and Rohana?
Gita : They … in the library now.
A. Study
B. Studied
C. Are studying
D. Were studying
Jawaban: C
Read the text and answer questions 25 to 28.
Jakarta, 09 July 2017
Dear Indah,
I am very glad to write this letter to you, I want to tell you about my new school.
I am studying at SMPN 102 Jakarta. Now I am at the 9th grade. I have met a lot of friends here.
My school is located in the city. It has a big library a representative class and laboratory. The school is tidy and clean. I am very happy studying here.
Please write back and tell me the condition of our school. Don’t forget to convey my greetings for our teachers and our friends. I love you all.
With love
Nadia Maharani
25. Nadia hopes Indah ...
A. Come to other her house and tell the story about her new school
B. Write back the letter tell about her old school
C. Tell her story about her new school to other friends and teachers
D. Come to Nadia’s new school
Jawaban: B
26. What is the purpose of the text?
A. To tell Indah about her story
B. To give information for the readers
C. To describe to Indah about her new school
D. To know Indah’s condition
Jawaban: C
27. “It has big library, a representative class and laboratory”.
The word it refers to …
A. Nadia’s new school
B. Nadia
C. Indah
D. Nadia’s old school
Jawaban: A
28. Teacher : “Siti please prepare your best for the competition, will you? ......... Good luck!”
Siti : “I hope so too, Ma’am. Yes, I’ll do my best”
A. of course
B. I hope you don't join the competition
C. Thanks
D. I hope you win the first prize too
Jawaban: D
Read the text and answer questions 29 to 30
Dear Andrew,
Please come to my anniversary party on:
Day / Date : Tuesday, May 21st 2013
Time : 4 p.m.
Place : CFC, Jln. A. Yani 06, Pandeglang
I really hope that you can come. There will be something missing without your coming.
Love,
RoSe
29. What kinds of party is it?
A. Wedding party
B. Anniversary party
C. Graduation party
D. Birthday party
Jawaban: B
30. Who celebrate the anniversary party?
A. Rose
B. Andrew
C. Rose’s friend
D. Andrew’s sister
Jawaban: A
Baca juga: 70 Soal & Kunci Jawaban Ujian Sekolah Bahasa Inggris Kelas 9 SMP/MTs 2024, Roses Birthday Party

Read the text and answer questions 31 to 33
From : +0829589400
To : Lita
Sorry Honey, I can’t keep my promise to go with you to the Mall tonight. I have to meet my friend (Mrs. Cathy) at 07.pm. Please don’t be angry.
Sender,
Mom
31. Who sends the message?
A. Lita
B. Lita’s mother
C. Mrs. Cathy
D. Mother’s friend
Jawaban: B
32. How is Lita’s mother feel about her promise?
A. Impressed
B. Confused
C. Guilty
D. Happy
Jawaban: C
33. Mom writes the message in order to ...
A. Apologize for not keeping the promise
B. Remind Lita that she has promise
C. Tell Lita that she has to go to the meeting
D. Say that she cannot meet her in the mall
Jawaban: A
Quation to 34-35
Friday, October 28, is The Youth Pledge Day. To celebrate it, each class must present a couple of boy and girl. They have to wear and perform the traditional costumes.
Also, there will be an English Speech competition. Each class can present a boy or a girl.
The categories for judging will be: Best of performance, Message and Creativity.
Winners will receive prizes at 02.00 pm at the school hall.
For more information, please confirm your class counselor
Committee Chairman,
Budiman
34. The prizes will be given ...
A. in the morning
B. at night
C. in the evening
D. in the afternoon
Jawaban: D
35. Manny : Guys, yesterday I watched a news that in India there were three giant men.
Nina : Why are they called the giant men?
Manny : Because their height is almost three meters tall.
Nina : … Is it really true? You need to find the truth first
Manny : Hmm, yeah I will find it.
a. It’s a hoax
b. Don’t be silly
c. Just forget it
d. I’m not sure about the news.
Jawaban: D
36. Arrange these sentences based on the pictures above to make cooking instructions.
(1) Put noodles into 2 glasses of briskly boiling water.
(2) Your delicious noodles are ready to be served.
(3) Put the seasoning, vegetables oil and chilli powder in a bowl.
(4) Mix the noodles well with all of the seasoning.
(5) Cook the noodles and simmer for 3 minutes.
a. (4) – (3) – (5) – (1) – (2)
b. (2) – (1) – (5) – (3) – (4)
c. (1) – (5) – (3) – (4) – (2)
d. (3) – (5) – (1) – (4) – (2)
Jawaban: D
37. What is the first thing to do when cooking rice using a magic com?
a. Adjusting the quantity of water,
b. Washing the rice, in the inner pot.
c. Plugging the cable into the electricity socket,
d. Weighing the rice using the measure cup.
Jawaban: D
38. The maximum amount of rice that can be cooked with the magic com is ... measure cups.
a. Two
b. Three
c. four
d. five
Jawaban: B
39. “Put it in the inner pot, and adjust the quantity of water."
The underlined word means the ... of water as suggested.
a. Amount
b. Number
c. size
d. Weight
Jawaban: A
Soal 40-42
Tikka Kebab
Ingredients :
1. Cubes of Lamb
2. Squares of green Pepper
3. Onions
4. Salad
5. Tikka Seasoning Mixture
Step
1. Cut Onions into Quarters
2. Put Cubes of lambs, squares of green pepper and onion squares on bamboo skewers and marinate them in Tikka Seasoning
3. Grill them
4. Serve them with a salad (Curry like seasoning from India)
40. What does the writer write the text for?
a. To inform how to serve a salad.
b. To explain how to make salad
c. To tell how to make Tikka Kebab
d. To discuss how to make cubes of lamb
Jawaban: D
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 7 Halaman 148: Memahami Suasana dan Emosi Tokoh Buku Bergambar

41. How many ingredients are needed to make Tikka Kebab?
a. Three
b. Four
c. Five
d. Six
Jawaban: D
42. What does the word “them” in step 2 refer to?
a. Cubes of lamb and onions
b. Onion, bamboo skewers and salad
c. Squares of green pepper and onion
d. Cubes of Lamb, onion, and square of green pepper
Jawaban: D
43. The − man − is − hungry − three − noodles − of − bowls – ordering
1 2 3 4 5 6 7 8 9
The best arrangement of the words to be a good sentence is ....
a. 1 – 2 – 3 – 4 – 9 – 5 – 8 – 7 – 6
b. 1 – 4 – 2 – 3 – 9 – 5 – 6 – 7 – 8
c. 1 – 4 – 2 – 3 – 9 – 5 – 7 – 8 – 6
d. 1 – 4 – 2 – 3 – 9 – 5 – 8 – 7 – 6
Jawaban: D
How to Operate Blender
• Make sure the switch is off.
• Place ingredients into the blender container. Add some water if needed.
• Put the lid on.
• Place the container on the motor housing.
• Plug in the cable.
• Select one of two speed buttons as required. Use PULSE switch for precision blending. When adding ingredients or seasonings, remove the small lid for adding things in the middle of the blender lid.
• After grinding, press the switch off.
• Unplug the cable.
44. What does the manual tell you?
a. How to grind
b. How to use blender
c. How to make use a refrigerator
d. How to operate a mixer
Jawaban: C
45. What do we press when we want a very smooth result?
a. Off switch.
b. On switch.
c. one switch
d. pulse switch
Jawaban: B
46. How many speed buttons are there?
a. One.
b. Two.
c. three
d. Four
Jawaban: D
47. What is the purpose of the text?
a. To describe something.
b. To instruct something.
c. To narrate a story.
d. To argue on something
Jawaban: B
48. Do you always have to add water?
a. Of course.
b. No.
c. yes
d. Certainly
Jawaban: C
49. Use PULSE switch for precision blending. The word which is not the synonym of the underlined word, EXCEPT….
a. Fine
b. Well
c. chunks
d. Excellent
Jawaban: A
50. What do we do when we want to add something in the blender?
a. Open the lid.
b. Open the small closure on the lid.
c. Plug in the cable.
d. Place the container on the motor housing.
Jawaban: A
Jawaban Matematika Kelas 6 Halaman 72 73 Perbandingan Sederhana dari Anggota Klub Sains dan Seni |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Matematika Kelas 8 Halaman 61 Memasangkan Nilai Variabel Panjang Sisi Segitiga |
![]() |
---|
Jawaban Informatika Kelas 10 Halaman 39: Apabila Lampu Merah Menyala Mobil Mobil Yang Datang |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Matematika Kelas 8 Halaman 37 Bilangan Berpangkat Bilangan Bentuk Akar |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Matematika Kelas 7 Halaman 73 74 Tentukan Hasil Operasi Hitung Berikut |
![]() |
---|