Akses berita terupdate se-indonesia lewat aplikasi TRIBUNnews

Lebaran 2021

KUMPULAN Kalimat Sungkem Terhadap Ortu & Ucapan Idul Fitri / Lebaran 2021, Bahasa Jawa Krama Inggil

AA

Text Sizes

Medium

Large

Larger

Ilustrasi salaman dan sungkem saat Idul Fitri

TRIBUNNEWSMAKER.COM - Inilah kumpulan ucapan selamat Idul Fitri 1442 H / 2021 lengkap dengan kalimat saat sungkem pada ortu di momen lebaran.

Ucapan sungkem Idul Fitri atau lebaran 2021 dalam bahasa Jawa Krama Inggil.

Idul fitri atau lebaran dijadikan momentum yang tepat untuk saling bermaaf-maafan.

Tak hanya itu, di berbagai daerah, memiliki tradisi yakni sungkeman.

Sebagaimana dikutip Tribunnewsmaker.com dari TribunJateng Ucapan Sungkem Idul Fitri atau Lebaran 2020 dalam Bahasa Jawa Krama Inggil, berikut kalimat sungkeman idul Fitri dalam bahasa Jawa inggil:

1. Kulo ngaturaken sugeng riyadi lan nyuwun pangapunten dumatheng sedoyo kelepatanipun lan klenta klentinipun kulo.”

2. Kulo sowan wonten ing ngarsanipun Bapak/Ibu. Sepisan, nyaos sembah pangabekti mugi katur ing ngersanipun Bapak/Ibu. Ongko kalih, mbok bilih wonten klenta-klentunipun atur kulo saklimah, tuwin lampah kulo satindak ingkah kulo jarang lan mboten ndadosaken sarjuning panggalih. Mugi Bapak/Ibu kerso maringi agunging samudro pangaksami. Kulo suwun kaleburna ing dinten riyadi puniko lan ingkang putra nyuwun berkah soho pangestu.”

3. Ngaturaken sembah pangabekti kawula Sepinten kalepatan kula ingkang mboten angsal idining sarak, dalem nyuwun pangapunten. Mugi lineburo ing dinten riyaya punika.”

4. Kulo ngaturaken sembah ngabekti dhateng panjenengan, ugi nyuwun pangapunten ing sadeleme manah dumateng sedaya agengipun kelepatanipun tindak tanduk ingkang katingal menapa mboten katingal. Mugi mugi Allah nglebur dosa kulo lan panjenengan ing dinten riyaya meniko.”

Ucapan idul fitri bahasa Jawa

Ucapan selamat idul Fitri atau lebaran 2021 dalam bahasa Jawa.

Idul Fitri atau lebaran menjadi momen yang tepat untuk saling memaafkan.

Berikut ini kumpulan kata-kata ucapan selamat hari raya Idul Fitri 1442 H / Lebaran 2021 terbaik dalam bahasa Jawa lengkap dengan artinya

1. Muga-muga ati kita dilahirake suci lan resik. Kurangi ngolok-olok supaya bisa nggugurke dosa.

Halaman
123