Lebaran 2021

KUMPULAN Kalimat Sungkem Terhadap Ortu & Ucapan Idul Fitri / Lebaran 2021, Bahasa Jawa Krama Inggil

Editor: Listusista Anggeng Rasmi
Ilustrasi salaman dan sungkem saat Idul Fitri

TRIBUNNEWSMAKER.COM - Inilah kumpulan ucapan selamat Idul Fitri 1442 H / 2021 lengkap dengan kalimat saat sungkem pada ortu di momen lebaran.

Ucapan sungkem Idul Fitri atau lebaran 2021 dalam bahasa Jawa Krama Inggil.

Idul fitri atau lebaran dijadikan momentum yang tepat untuk saling bermaaf-maafan.

Tak hanya itu, di berbagai daerah, memiliki tradisi yakni sungkeman.

Sebagaimana dikutip Tribunnewsmaker.com dari TribunJateng Ucapan Sungkem Idul Fitri atau Lebaran 2020 dalam Bahasa Jawa Krama Inggil, berikut kalimat sungkeman idul Fitri dalam bahasa Jawa inggil:

1. Kulo ngaturaken sugeng riyadi lan nyuwun pangapunten dumatheng sedoyo kelepatanipun lan klenta klentinipun kulo.”

2. Kulo sowan wonten ing ngarsanipun Bapak/Ibu. Sepisan, nyaos sembah pangabekti mugi katur ing ngersanipun Bapak/Ibu. Ongko kalih, mbok bilih wonten klenta-klentunipun atur kulo saklimah, tuwin lampah kulo satindak ingkah kulo jarang lan mboten ndadosaken sarjuning panggalih. Mugi Bapak/Ibu kerso maringi agunging samudro pangaksami. Kulo suwun kaleburna ing dinten riyadi puniko lan ingkang putra nyuwun berkah soho pangestu.”

3. Ngaturaken sembah pangabekti kawula Sepinten kalepatan kula ingkang mboten angsal idining sarak, dalem nyuwun pangapunten. Mugi lineburo ing dinten riyaya punika.”

4. Kulo ngaturaken sembah ngabekti dhateng panjenengan, ugi nyuwun pangapunten ing sadeleme manah dumateng sedaya agengipun kelepatanipun tindak tanduk ingkang katingal menapa mboten katingal. Mugi mugi Allah nglebur dosa kulo lan panjenengan ing dinten riyaya meniko.”

Ucapan idul fitri bahasa Jawa

Halaman
1234