Breaking News:

Kunci Jawaban

19+ Soal & Kunci Jawaban UAS dan PAS Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Semester 2, What Does White Eat?

Ini 19 lebih contoh soal dan kunci jawaban UAS & PAS Bahasa Inggris kelas 7 SMP/MTs semester 2

Editor: Talitha Desena
freepik
Ilustrasi, 19 lebih contoh soal dan kunci jawaban UAS & PAS Bahasa Inggris kelas 7 SMP/MTs semester 2 

TRIBUNNEWSMAKER.COM - Ada 19 lebih contoh soal dan kunci jawaban Ujian Akhir Sekolah (UAS) dan Penilaian Akhir Sekolah (PAS) pelajaran Bahasa Inggris kelas 7 SMP/MTs semester 2, dimana anak-anak akan mengerjakan soal-soal Bahasa Inggris agar semakin mahir.

Ini 19 lebih soal dan kunci jawaban Ujian Akhir Sekolah (UAS) dan Penilaian Akhir Sekolah (PAS) pelajaran Bahasa Inggris kelas 7 SMP/MTs semester 2, diharapkan anak-anak dapat semakin memahami materi pelajaran Bahasa Inggris.

Soal PAT Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2 dan Kunci Jawaban

1. My classmate always smiles and has many friends. She is .....
A. Clumsy
B. Healthy
C. Friendly
D. Lazy

Jawaban: C

2. You can put the food in the .... to keep it fresh and cold.
A. Microwave
B. Refrigerator
C. Stove
D. Rice Cooker

Jawaban: B

3. We use this thing to cook our meals. It is a .....
A. Basin
B. Stove
C. Knife
D. Rack

Jawaban: B

Baca juga: 40+ Soal & Kunci Jawaban UAS & PAS PKN kelas 5 SD tahun 2023, Ciri-ciri Organisasi yang Baik

Baca juga: 25+ Soal & Kunci Jawaban Kompetensi Sains Madrasah Matematika 2023, Bilangan Urutan Asmaul Husna

Ilustrasi pelajaran Bahasa Inggris
Ilustrasi pelajaran Bahasa Inggris (Freepik)

4. Isti: Hi Gio, what does your father do?
Ana: My father is a .... he makes things out of wood and repairs them.
A. Plumber
B. Tailor
C. Carpenter
D. Butcher

Jawaban: C

5. Crocodiles are four legged semiaquatic carnivorous reptiles who tend to live in a freshwater habitats such lakes and rivers. What does it like to eat?
A. It likes eat meat
B. It likes eat fruit
C. It likes eat vegetables
D. It likes eat leaves

Jawaban: A

6. The room is very hot, so you can use this object. It is an electric device with blades that turn quickly, used to move the air around.
A. Water heater
B. Fan
C. Refrigerator
D. Broom

Jawaban: B

7. A place where aircraft regularly take off and land, with buildings for passengers to wait in. ..
A. Gas station
B. Train station
C. Airport
D. Parking Area

Jawaban: C

8. There .... a small cat playing with some toys.
A. Is
B. Are
C. Am
D. Have

Jawaban: A

9. Nabila: I got this thing from my uncle. I forget what it’s called, umm, it’s round and it’s long and it’s used for looking at the starts.
Dimas: Do you mean a ....?
Nabila: Yes! That’s it!
A. Microscope
B. Telescope
C. Scissor
D. Glasses

Jawaban: B

Text for 10-12.

My Cute "White"
Hello everybody! My name is Yunita. I live in small village. I have a pet. His name is White. It is a rabbit. His fur is white and has black spots. It has long ears and short tail. He also has big eyes. My rabbit likes to eat carrot and other vegetables. I bring White to a veterinarian when he does not look well. I love White very much.

10. What does White eat?
A. Rice and fish
B. Carrot and other vegetables
C. Fruits and vegetables
D. Meat

Jawaban: B

11. How do White’s eyes look like?
A. Cute
B. Small
C. Long
D. Big

Jawaban: D

12. When does the writer take White to the veterinarian?
A. When she wants to do checkup.
B. When her mother asks her to.
C. When she has some money.
D. When White is not healthy.

Jawaban: D

The conversation is for no 13-15

Sintya: Dewi, your room is very unique and large. It has things with many different colours and shapes.
Dewi: Tes, that's right. It has two dark brown chairs, a yellow bed, a round table and a black bookshelf.
Sintya: And you have a very big TV. It's awesome.

13. “It’s awesome.”
What is the synonym of the italic word?
A. Different
B. Expensive
C. Comfortable
D. Amazing

Jawaban: D

14. “And you have a very big TV.”
What is the synonym of the italic word?
A. Small
B. Huge
C. Tiny
D. Good

Jawaban: B

15. We know from the conversation that .....
A. Dini’s room is very unique, colourful and has many things with different shapes.
B. Dini’s room is very unique and and has many things in the same colour.
C. Dini’s room is very small and has many things with the same shapes.
D. Dini’s room is very unique and has many things with the same shapes.

Jawaban: A

Ilustrasi, soal dan kunci jawaban pelajaran Bahasa Inggris kelas 7 halaman 210 Kurikulum Merdeka
Ilustrasi (freepik)

The conversation is for no 16-17

Yunita: Look at the giraffes. They have curly eyelashes.
Ana: Yes, they do. Their eyelashes are adorable.
Yunita: And look at the zebras. They have black and white stripes on their bodies.
Adi: Guys, do you know that each zebra has different pattern?
Yunita: They do? That's very interesting!

16. What do they say about the animals?
A. Sita says that giraffes have curly eyelashes
B. Andri says that each zebra has the same pattern
C. Sita says that giraffes have black and white stripes
D. Dini says that zebras have curly eyelashes

Jawaban: A

17. “Their eyelashes are adorable.” What is the synonym of the italic word?
A. Ugly
B. Awful
C. Beautiful
D. Bad

Jawaban: C

18. Salsa: Mom, I am home. What are you cooking? It smells so good.
Mrs. Anang: I am making fruit pudding, please chill it first in the ....
A. Cupboard
B. Refrigerator
C. Microwave
D. Bowl

Jawaban: B

19. .... many people standing outside the movie theater.
A. There is
B. There are
C. There
D. Is there

Jawaban: B

20. My father is a .... he always advise people about legal problems and defend them in court.
A. Engineer
B. Carpenter
C. Lecturer
D. Lawyer

Jawaban: D

(PosBelitung.co)

Artikel ini telah diolah dari PosBelitung.co dan Tribunnews

Tags:
soalkunci jawabanpelajaranUASPASInggrisbahasaKelas 7SMPMTsSemester 2Ujian Akhir SekolahPenilaian Akhir Sekolah
Rekomendasi untuk Anda
AA

BERITA TERKINI

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved