Kunci Jawaban
15+ Soal & Kunci Jawaban UAS & PAT Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Semester 2, You Have A Very Big TV
Ini 15 butir lebih contoh soal dan kunci jawaban UAS & PAT pelajaran Matematika kelas 5 SMP/MTs semester 2 Kurikulum Merdeka
Editor: Talitha Desena
TRIBUNNEWSMAKER.COM - Ini dia 15 butir lebih contoh soal dan kunci jawaban Ujian Akhir Sekolah (UAS) dan Penilaian Akhir Tahun (PAT) pelajaran Bahasa Inggris kelas 7 SMP/MTs, dengan mempelajari artikel ini, anak-anak jadi semakin memahami materi pelajaran Matematika yang selama ini sudah dipelajari.
Simak 15 lebih contoh soal dan kunci jawaban Ujian Akhir Sekolah (UAS) dan Penilaian Akhir Tahun (PAT) pelajaran Bahasa Inggris kelas 7 SMP/MTs, dengan artikel ini, diharapkan anak-anak semakin mengerti materi Bahasa Inggris dan dan dapat mengerjakan soal-soal ujian dengan baik.
Soal PAT Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2 dan Kunci Jawaban
1. Crocodiles are four legged semiaquatic carnivorous reptiles who tend to live in a freshwater habitats such lakes and rivers. What does it like to eat?
A. It likes eat meat
B. It likes eat fruit
C. It likes eat vegetables
D. It likes eat leaves
Jawaban: A
2. The room is very hot, so you can use this object. It is an electric device with blades that turn quickly, used to move the air around.
A. Water heater
B. Fan
C. Refrigerator
D. Broom
Jawaban: B
3. Salsa: Mom, I am home. What are you cooking? It smells so good.
Mrs. Anang: I am making fruit pudding, please chill it first in the ....
A. Cupboard
B. Refrigerator
C. Microwave
D. Bowl
Jawaban: B
Baca juga: 25+ Soal & Kunci Jawaban UAS & PAT Matematika Kelas 5 SD/MI Semester 2, Jarak yang Diperoleh Rino
Baca juga: 20+ Soal & Kunci Jawaban Tes PTN Jalur Mandiri UIN Tahun 2023, Cari Persamaan Hubungan dari Kata

4. .... many people standing outside the movie theater.
A. There is
B. There are
C. There
D. Is there
Jawaban: B
5. My father is a .... he always advise people about legal problems and defend them in court.
A. Engineer
B. Carpenter
C. Lecturer
D. Lawyer
Jawaban: D
6. We use this thing to cook our meals. It is a .....
A. Basin
B. Stove
C. Knife
D. Rack
Jawaban: B
7. A place where aircraft regularly take off and land, with buildings for passengers to wait in. ..
A. Gas station
B. Train station
C. Airport
D. Parking Area
Jawaban: C
8. There .... a small cat playing with some toys.
A. Is
B. Are
C. Am
D. Have
Jawaban: A
9. Nabila: I got this thing from my uncle. I forget what it’s called, umm, it’s round and it’s long and it’s used for looking at the starts.
Dimas: Do you mean a ....?
Nabila: Yes! That’s it!
A. Microscope
B. Telescope
C. Scissor
D. Glasses
Jawaban: B
10. Isti: Hi Gio, what does your father do?
Ana: My father is a .... he makes things out of wood and repairs them.
A. Plumber
B. Tailor
C. Carpenter
D. Butcher
Jawaban: C
The conversation is for no 11-14
Yunita: Look at the giraffes. They have curly eyelashes.
Ana: Yes, they do. Their eyelashes are adorable.
Yunita: And look at the zebras. They have black and white stripes on their bodies.
Adi: Guys, do you know that each zebra has different pattern?
Yunita: They do? That's very interesting!
11. My classmate always smiles and has many friends. She is .....
A. Clumsy
B. Healthy
C. Friendly
D. Lazy
Jawaban: C
12. What do they say about the animals?
A. Sita says that giraffes have curly eyelashes
B. Andri says that each zebra has the same pattern
C. Sita says that giraffes have black and white stripes
D. Dini says that zebras have curly eyelashes
Jawaban: A
13. You can put the food in the .... to keep it fresh and cold.
A. Microwave
B. Refrigerator
C. Stove
D. Rice Cooker
Jawaban: B
14. “Their eyelashes are adorable.” What is the synonym of the italic word?
A. Ugly
B. Awful
C. Beautiful
D. Bad
Jawaban: C

Text for 15-17.
My Cute "White"
Hello everybody! My name is Yunita. I live in small village. I have a pet. His name is White. It is a rabbit. His fur is white and has black spots. It has long ears and short tail. He also has big eyes. My rabbit likes to eat carrot and other vegetables. I bring White to a veterinarian when he does not look well. I love White very much.
15. When does the writer take White to the veterinarian?
A. When she wants to do checkup.
B. When her mother asks her to.
C. When she has some money.
D. When White is not healthy.
Jawaban: D
16. How do White’s eyes look like?
A. Cute
B. Small
C. Long
D. Big
Jawaban: D
17. What does White eat?
A. Rice and fish
B. Carrot and other vegetables
C. Fruits and vegetables
D. Meat
Jawaban: B

The conversation is for no 18-20
Sintya: Dewi, your room is very unique and large. It has things with many different colours and shapes.
Dewi: Tes, that's right. It has two dark brown chairs, a yellow bed, a round table and a black bookshelf.
Sintya: And you have a very big TV. It's awesome.
18. We know from the conversation that .....
A. Dini’s room is very unique, colourful and has many things with different shapes.
B. Dini’s room is very unique and and has many things in the same colour.
C. Dini’s room is very small and has many things with the same shapes.
D. Dini’s room is very unique and has many things with the same shapes.
Jawaban: A
19. “And you have a very big TV.”
What is the synonym of the italic word?
A. Small
B. Huge
C. Tiny
D. Good
Jawaban: B
20. “It’s awesome.”
What is the synonym of the italic word?
A. Different
B. Expensive
C. Comfortable
D. Amazing
Jawaban: D
(PosBelitung.co)
Artikel ini telah diolah dari PosBelitung.co
Jawaban Pelatihan Pintar Kemendag Modul 3.3 Berikut ini Termasuk Alat Matematika Berbasis Elektronik |
![]() |
---|
Jawaban Matematika Kelas 6 Halaman 42 43 Berapa KM Perjalanan yang Ditempuh Pak Arman Sekeluarga? |
![]() |
---|
Jawaban Pelatihan Pintar Kemenag Modul 3.2: Apa Manfaat Pentingnya Membuat Catatan Selama Asesmen? |
![]() |
---|
Kunci Jawaban IPS Kelas 8 Halaman 79 80 Kegiatan Ekonomi Berdasarkan dengan Karakteristik Wilayah |
![]() |
---|
Kunci Jawaban IPS Kelas 8 Halaman 97 Tuliskan Bentuk Toleransi Antarumat Bearagama di Lingkungan |
![]() |
---|