Breaking News:

Kunci Jawaban

Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 8 Ujian Semester 1 Jimmy, Your Cell Phone's Number Please?

Jimmy, ..... your cell phone’s number please? Inilah kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 ujian semester 1.

DOK. TRIBUNSOLO.COM
Jimmy, ..... your cell phone’s number please? Inilah kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 8 ujian semester 1. 

To: Daddy
I'm so happy that I've just bought a house in South Carolina. It's near a beautiful beach. My dream came true and my hard work is paid off. I plan to leave the apartment next week.

Kayla

11. Kayla feels happy because she . . .
a. Sees a beautiful beach
b. Always works hard
c. Lives in California
d. Has a new house

Jawaban:D

12. What is the relationship between the sender and the receiver of the
message?
a. Family
b. Friends
c. Siblings
d. Colleagues

Jawaban: A

13. Tiara is ... now, but she will take a rest soon.

The best answer to fill in the blank spaces is ....
 
A. Dancing
B. Danced
C. Dances
D. Dance

Jawaban: A

14. The man usually goes for a walk at this time, but he ... for a walk now.

The best answer to fill in the blank spaces is ....

A. Don't go
B. Isn't going
C. Not going
D. Doesn't go

Jawaban: B

15. Ali and his father ... to have dinner together now.

The best answer to fill in the blank spaces is ....
A. Are going
B. Will going
C. Going
D. Is going

Jawaban: A

16. Umar  : What is Andi doing in the living room by himself?

Farrel : He ....

The best answer to fill in the blank spaces is ....

A. Is talking with his father
B. Is doing the crossword puzzle
C. Is playing hide and seek
D. Is discussing the plant

Jawaban: B

17. It is noon, Dedik ... eating lunch at the canteen right now.

The best answer to fill in the blank spaces is ....

A. Are
B. Is
C. Am
D. Were

Jawaban: B

18. Mathematics is the .... subject for me.

The best answer to fill in the blank spaces is ....

A. Most difficult
B. Difficulter
C. Difficultest
D. More difficult

Jawaban: A

19. My new job is .... than my old job

The best answer to fill in the blank spaces is ....

A. Better
B. Gooder
C. Best
D. Goodest

Jawaban: A

20. My brother always ranks first in his class. And so do I. I am .... my brother.

The best answer to fill in the blank spaces is ....

A. Smarter than
B. Smartest
C. Smarter
D. As smart as

Jawaban: D

21. When it comes to Physics subject, I am .... in my class because I can't remember the formulas

The best answer to fill in the blank spaces is ....

A. The best
B. Worse
C. The worst
D. Good

Jawaban: C

22. Analyze these sentences.

Which sentence is the best grammatically?

A. Russia is more larger than USA.
B. I am not more smarter than my brother.
C. The children are taller than their parents.
D. My house is more bigger than her house

Jawaban: C

23. Complete the conversation bellow using one of the best choice

A : Oh No! I forget to bring my pen ... land me your pen, please?

B : Sure!

a. I don’t think so

b. Can I have

c. What do you think of

d. Can you

Jawaban : D

24. Complete the conversation bellow using one of the best choice

A: excuse me, ............where the barber shop?

B: yes just go straight down this road, the barbershop is on the right side

a. Do you know

b. This is Indah Speaking

c. What’s wrong

d. Do you agree

Jawaban : A

25. Which of the following statement is NOT TRUE according to the text?
A. Mr. Lanjar doesn’t teach on Saturday
B. Mr. Lanjar always gets up at about seven
C. Mr. Lanjar’s breakfast is usually an egg and toast, or oatmeal
D. Mr. Lanjar commonly teaches in the morning

Jawaban : B

26. From the text above, we can conculde that Mr. Lanjar’s proffesion is _________.
A. a policeman  C. a chef
B. a doctor      D. a teacher

Jawaban : D

27. Why does Miss Aisha go home by taxi in the morning? Because ________
A. she likes to ride a taxi
B. her home is far from the hospital
C. her home isn’t near to the hospital
D. she is sleepy and need to take a rest

Jawaban : D

28. How many children does Miss Aisha look after on her section?
A. There are ten children
B. There are twenty children
C. There are thirty children
D. There are a hundred of children

Jawaban : B

Teks untuk soal nomor 29-30

Mr. and Mrs. Albert Evans
Request the pleasure of your company at their marriage of their daughter Elizabeth Anne to Mr. Michael Ryan Barnett

Saturday, the seventh of June at seven o'clock in the evening
The Hampton's Country Club Richfield, VA
And afterwards a reception in the Grand Ballroom

RSVP by May 22nd
265-5566

29. What is the purpose of the text?
a. To invite the readers to come to a wedding party
b. To explain the readers the details of wedding party
c. To describe the bride and groom
d. To inform the readers

Jawaban: A

30. Who got married?
a. Elizabeth Anne and Mr. Michael Ryan Barnett
b. Mr. and Mrs. Albert Evans
c. Mr. Michael Ryan Barnett
d. The Barnetts

Jawaban: A

31. Complete the conversation bellow using one of the best choice

A: excuse me, ............where the barber shop?

B: yes just go straight down this road, the barbershop is on the right side

a. Do you know

b. This is Indah Speaking

c. What’s wrong

d. Do you agree

Jawaban : A

Read the text then find the suitable words to complete the sentences as an answer of question number 32 to 37

Last week I .......(32) my grandmother’s house. I .......(33) public transportation to reach the
house. On the trip, I .......(34) so many beautiful scenery there. My grandmother greet me,
when I ......(35) her house. She looked so glad. She .....(36) me her delicious food, then
we........... (37) together.

32. The suitable word for number 1 is...
a. go to
b. goes to
c. went to
d. gone to

Jawaban : C

33. The suitable word for number 2 is...
a. Took
b. Take
c. Taken
d. Takked

Jawaban : A

34. The suitable word for number 3 is...
a. See
b. Seen
c. Saw
d. Sawed

Jawaban : C

35. The suitable word for number 4 is...
a. Came
b. Come
c. Comed
d. Coming

Jawaban : A

36. The suitable word for number 5 is...
a. Give
b. Gift
c. Given
d. Gave

Jawaban : D

37. The suitable word for number 6 is...
a. Eat
b. Eated
c. Ate
d. Eating

Jawaban : C

Read the text to answer question number 38 to 41

Adam’s Diary
May 2010

23 Sunday. When I got up, I felt ill, I went back to bed. Mum called the doctor. But he

couldn’t come, because he was ill too.

24 Monday. The doctor come at 11 O’clock. He wrote a prescription for some medicine.
Mum bought it in the drugstore. It was horrible. Yuck!
25 Tuesday. Dad bought me model aeroplane. I read the instructions, but I couldn’t make it,
because the dog ate the glue.

38. What happened at 23rd May to Adam?
a. He couldn’t come
b. He wrote a prescription
c. He felt ill
d. He was slipping

Jawaban : C

39. Who called the doctor?
a. Father
b. Adam
c. Mother
d. Doctor

Jawaban : C

40. What did the doctor write at 24th?
a. Instructions
b. Model aeroplane
c. Address of drugstore
d. Prescription

Jawaban : D

41. Adam could not make the aeroplane, why? Because...
a. He felt ill
b. The dog ate the glue
c. The doctor was ill too
d. Mum bought medicine

Jawaban : B

Read the text to answer question number 42 to 47

Last holiday I went to Paris. I visited museums and sat in public gardens. A friendly waiter
taught me a few words of French. Then he lent me a book. I read a few lines, but I did not
understand a word. Everyday I thought about postcards. My holidays passed quickly, but I
did not send any cards to my friends.
On the last day I made a big decision, I got up early and bought thirty seven cards. I spent the
whole day in my room, but I did not write a single card!

42. What is the text about?
a. Visiting museum
b. Postcard
c. Words of French
d. Holiday

Jawaban : D

43. What is the generic structure (tenses) of the text above?
a. Simple present tense
b. Simple past tense
c. Present continues tense
d. Simple future tense

Jawaban : B

44. Whom did the writer meet in Paris?

a. Friendly waiter
b. His friends
c. Postman
d. Mother

Jawaban : A

45. What was the first place the writer visited?
a. Museum
b. Public garden
c. His room
d. Post office

Jawaban : A

47. ‘I read a few lines, ...’
What does the underlined phrase mean?
a. Words in a postcard
b. Text on the book
c. Museum guiding
d. Garden’s rules

Jawaban : B

Question number 48.

Go – the – does – on – to – mother–weekend? – your – market
1        2       3       4     5         6            7            8         9

48. The right pattern of the sentence is _________.
A. 3 – 8 – 6 – 5 – 2 – 7 – 4 – 9 – 1
B. 2 – 4 – 6 – 8 – 1 – 3 – 5 – 7 – 9
C. 1 – 3 – 5 – 7 – 9 – 2 – 4 – 6 – 8
D. 1 – 3 – 5 – 7 – 9 – 2 – 4 – 6 – 8

Jawaban : D

49. Complete the conversation bellow using one of the best choices A : Hi, buddy. B : oh hi! A : Have you ever watched Laskar Pelangi? B : Yes, I have

A : ..............................that movie?

B : I think it was so amazing movie

a. I don’t think so

b. Can I have

c. What do you think of

d. Can you 1

Jawaban : C

Teks untuk soal nomor 50-51

ANNOUNCEMENT
On celebrating Indonesia Independence day, the school canteen gives out free lunch for all students.

The lunch consists of traditional Indonesian foods and drinks.
Don't miss out and enjoy!

School Headmaster

50. What kind of the text is it? It is . . .
a. Advertisement
b. Announcement
c. Shopping list
d. Invitation

Jawaban: B

51. Where do you possibly find this kind of text? It is . . .
a. In the garage
b. In the headmaster's room
c. In the teacher's room
d. In the school canteen

Jawaban: D

(Tribunnewsmaker.com | TribunPontianak.co.id | Andika Dinda Elfianti Hilda Daniela)

Halaman 4/4
Tags:
EvergreenBahasa Inggris kelas 8 ujian semester 1Complete the conversation
Rekomendasi untuk Anda

BERITA TERKINI

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved