Kunci Jawaban
45+ Soal & Kunci Jawaban Tes Tahap 2 Bahasa Inggris Rekrutmen Bersama BUMN 2023, Erika's Letter
Ini 45 lebih contoh soal dan kunci jawaban Tes tahap 2, bagian tes Bahasa Inggris Rekrutmen Bersama BUMN tahun 2023, bagian pilihan ganda
Editor: Talitha Desena
12. When lava reaches the surface, its temperature can be ten times ... boiling water
A. The temperature
B. That of
C. It is
D. More
Jawaban: B
13. In economics, "diminishing returns" describes .... resource inputs and production
A. Among
B. When it is
C. Among them
D. The relationship between
Jawaban: D
14. Operas can be broadly (a) classified (b) as either comedies or (c) they are tragedies (d)
Jawaban: D
15. Rarely ... remove the entire root of a dandelion because of its length and sturdiness
A. Can the casual gardener
B. The casual gardener
C. The casual gardener will
D. Does the casual gardener's
Jawaban: A
16. The document that you requested....on your desk
A. Is
B. Am
C. Are
D. Were
Jawaban: A
17. If the weather is bad, we ... the trip
A. Will cancel
B. Have canceled
C. Canceled
D. Are canceled
Jawaban: A
18. Despite having four years of experience in software programming, Mr. Smith had not used a word processing program
A. Prior
B. Advanced
C. Previous
D. Before
Jawaban: D
19. Make sure to only use the .... paper
A. Vain
B. Vein
C. Plain
D. Pain
Jawaban: C
20. The person who is taking the minutes will be seated .... the chairman
A. From
B. To
C. Next
D. By
Jawaban: D
21. Charles forgot to order more .... for the office
A. Stationary
B. Stationery
C. Statue
D. Moving
Jawaban: B
22. The emplyees ... about the closure before the announcement was made public
A. Know
B. Known
C. Knew
D. Have know
Jawaban: C
23. The .... businessperson always dresses appropriately
A. Success
B. Succeed
C. Successful
D. Succession
Jawaban: C
24. You will find all the pencil you need ... that drawer
A. Though
B. Under
C. On
D. In
Jawaban: D
25. Several important pieces of information were ... from the report
A. Omit
B. Omitted
C. Omitting
D. Omission
Jawaban: B
26. .... it was a holiday, the doctor performed the emergency surgery on the heart patient
A. During
B. Even
C. Although
D. So
Jawaban: C
27. Artifical Intelligence can be improve (A) visibility and efficiency (B) by monitoring (C) the flow of information, services, and goods (D) accross the entire manufacturing operation
Jawaban: A
28. The process (A) employed (B) in the extraction of the ore depend on (C) the nature of the ore and the impurities present in it (D)
Jawaban: C
29. Blue light (A) emitted (B) by screens on smartphones, computers, and other gadgets has adverse (C) affected (D) human health
Jawaban: C
30 The largest food manufacturer (A) in (B) Asia got the best nutrition analysts determine (C) the nutritional breakdown that should be listed (D) on food labels
Jawaban: C
31. The government considered ... subsidies to shield the public from the effects of global energy price hikes
A. Provide
B. To provide
C. Providing
D. Provided
Jawaban: C

32. When a stroke occurs, it can cause serious damage quickly. Scientists have experimented with a new procedure to .... the damage
A. Alleviate
B. Increase
C. Aggravate
D. Induce
Jawaban: A
33. The information, communication and technology (ICT) industry .... to about 2 percent of glonal carbon dioxide emissions, the same amount as the aviation industry
A. Accounts
B. Generates
C. Contributes
D. Produces
Jawaban: C
34. It is highly possible that respiratory viruses could ... even more following holiday gatherings and New Year's Eve celebrations
A. Invade
B. Spread
C. Diminish
D. Contaminate
Jawaban: B
35. Stress, poor, posture, sleeping habits, .... from sports, car or other accidents and chronic illnesses can induce neck pain
A. Well being
B. Robustness
C. Injuries
D. Fatality
Jawaban: C
36. Cochlear implants use electrodes in an area of the inner ear called the cochlea, which is damaged in people with ... or complete hearing loss
A. Severe
B. Enormous
C. Jocular
D. Healthy
Jawaban: A
37. The vice president got his secretary ... the meeting invitation letter last weekend
A. To type
B. Typing
C. Type
D. Typed
Jawaban: A
38. ... Miss Clara nor Mr. Ridho will attend the annual workshop next Monday
A. Neither
B. Either
C. Both
D. Not only
Jawaban: A
39. Jakarta, .... is located in Java Island
A. Which the largest city in Southeast Asia
B. Where the largest city in Southeast Asia
C. Is the largest city in Southeast Asia
D. The largest city in Southeast Asia
Jawaban: D
40. ... the bad weather, she went the work
A. During
B. Because
C. In spite of
D. Although
Jawaban: C
CONGRATS!
A Graduation is something you should be especially proud of, and you deserve to enjoy hard-earned second.
41. The text is written to...
A. Wish the reciepents luck
B. Enjoy the special moment
C. Congratulate on one's graduation
D. Express a hope of one's success
Jawaban: C
42. "....and you deserve to enjoy every hard-earned second"
The sentence means that
A. The way to get sucess is very hard
B. The writer likes to enjoy the graduation day
C. The writer appreciate the recipients struggles
D. The recipient is worthy to achieve his success
Jawaban: D
43. The word "deserve" can be replaced by...
A. Lose
B. Gain
C. Pass
D. Spend
Jawaban: B
Rani, sorry i cant come to your house tonight to do the wall magazine project as we have planned. My grandmother has just come and she wants me to accompany her to my aunt's house. I will meet you at school tomorrow.
Erika.
44. Erika wrote the message to...
A. Remind Rani to finish the project at her house
B. Ask Rani to come to her aunts house with her
C. Apologize for her absence of doing the project
D. Tell her grandma's attendance to her house
Jawaban: C
45. What will Rani likely do after reading the message?
A. Come to Rani's house to do the project
B. Accompany Rani to her grandma's house
C. Reply the message and ask her to take care
D. Come to school to meet Rani as soon as possible
Jawaban: C
To all 3rd President's Cup participants:
Please be informed that the tournament this coming August 21 (Wednesday) is cancelled due to the current inclement weather.
It is tentatively reschudeled to August 31 (Saturday) if the weather will permit. Please wait for updates.
Thank you for your kind understanding.
46. The above announcement may be found in a
A. Memo
B. Brochure
C. Newspaper
D. Lesson book
Jawaban: C
47. On reading the text, the tournament participants will likely...
A. Cancel the tournament
B. Reschudele the activity
C. Complain to the committee
D. Wait for the latest information
Jawaban: D

48. There is current inclement weather ... the President Cup tournament is cancelled.
A. Or
B. So
C. But
D. And
Jawaban: B
MINO'S
ITS A 50 PERCENT OFF TUESDAY
50 PERCENT OFF
ALL BURGERS
TUEDAY ONLY ORDER NOW
ONLINE ONLY
USE PROMO CODE: TUE50P
www.minoburger.com
49. What should we do if we want to buy Mino Burger?
A. Coming to Mino burger shop
B. Calling Mino burger to get 50 percent off
C. Ordering by online at its web address www.minoburger.com
D. Ordering by phone at phone number available on Mino's web
Jawaban: C
50. "USE PROM0 CODE: TUE50P"
What is the closes in meaning of "Promo"?
A. Giving
B. Selling
C. Buying
D. Advertising
Jawaban: D
Link contoh soal Tes Bahasa Inggris, Rekrutmen BUMN 2023, klik di sini.
Link contoh soal Tes Bahasa Inggris, Rekrutmen BUMN 2023, klik di sini.
(Tribunnews.com/Pondra)
Artikel ini telah diolah dari Tribunnews.com
Sumber: Tribunnews.com
Berikut ini Jawaban Refleksi Tindak Lanjut: Apa Yang Dimaksud Dengan Pendidikan Inklusif? |
![]() |
---|
Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 8 Halaman 141: Apa Amanat Yang Terdapat Dalam cerita Tersebut? |
![]() |
---|
Jawaban Dokumen Refleksi tindak lanjut: Bagaimana Anda Menerapkan Inspirasi Tersebut |
![]() |
---|
Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 11 Halaman 135: Apa Pengaruh Tayangan Tersebut Bagi Masyarakat? |
![]() |
---|
Jawaban Soal Dokumen Refleksi Tindak Lanjut: Apa 3 Tantangan Paling Sulit Yang Akan Anda Hadapi |
![]() |
---|