Kunci Jawaban
Kunci Jawaban Wulangan Bahasa Jawa Kelas 12 Semester 1 Cerkak Kabentuk Saka Unsur-Unsur Intrinsik
Cerkak kabentuk saka unsur-unsur intrinsik... Inilah kunci jawaban wulangan Bahasa Jawa kelas 12 semester 1.
Editor: Tim TribunNewsmaker
Jawaban: B
5. Ingkang dipunwastani kain wiron inggih menika .....
A. kain batik ingkang dipunlinting ing sisih pinggir saemper kados kipas
B. kain kados jarik kagem tapihan
C. minangka panjangkep kebaya
D. kain ingkang kados kipas
E. kain jarik
Jawaban: A
6. Ing ngisor iki kang dadi titikane basa ngoko alus yaiku...
a. basa ngoko kang kacampuran ragam basa krama alus
b. basa ngoko kang ora kacampuran ragam basa krama alus
c. basa ngoko kang ora kacampuran ragam basa ngko
d. basa ngoko kang tembunge dienggo saben dina
e. basa ngoko kang tembunge basa rinengga
Jawaban: A
7. Basa ngoko kang ora kecampuran tembung-tembung krama inggil tumrap wong sing diajak guneman diarani…
a. ngoko alus       
b. krama alus       
c. ngoko lugu
d. krama lugu
e. krama inggil
Jawaban: C
8. Basa kang digunakake marang wong sing sadrajat amarga durung raket yaiku…
a. ngoko alus    
b. krama alus    
c. ngoko lugu
d. krama lugu
e. krama inggil
Jawaban: D
9. Mas, sampeyan mengko didhawuhi bapak menyang daleme pakdhe. Tataran basa kang digunakake ing ukara kasebut yaiku...
a. krama         
b. ngoko        
c. ngoko alus
d. krama alus
e. madya lugu
Jawaban: C
10. Bapak nembe kemawon...kula mboten wantun nggigah. Ganepe ukara kasebut kang trep yaiku...
a. tilem   
b. turu   
c. sare
d. bobok
e. merem
Jawaban: C
11. Kula sampun.....menawi boten saged ndherek. Tembung kang trep kanggo ngganepi ukara kasebut yaiku...
a. ngomong   
b. kandha      
c. matur
d. ngendika
e. ngucap
Jawaban: C
| Jawaban Informatika kelas 4 Halaman 41: Sudah tahukah kamu apa itu perangkat komputer? |   | 
|---|
| Jawaban PJOK Kelas 4 Halaman 153 154: Tujuan Melakukan Latihan Kebugaran Jasmani Adalah Untuk |   | 
|---|
| Kunci Jawaban IPAS Kelas 5 Halaman 189 190 Kurikulum Merdeka Lima Macam SDA yang Ada di Indonesia |   | 
|---|
| Jawaban IPAS Kelas 5 Halaman 184 188 Apa Saja Sumber Daya Alam Nonhayati yang Ada di Daerah Kalian? |   | 
|---|
| Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 5 Halaman 165 166 Buatlah Sebuah Poster Aksi Melestarikan Lingkungan |   | 
|---|
 
							 
											 
											 
											 
											